Tevékenységünk

Az elmúlt tíz évben folyamatosan részt vettünk a felelős hitel kihelyezés és felvétel, a szolgáltatói tájékoztatás, az érintettek és érdeklődők tájékozottságának, a terület szabályozásának és felügyeletének javításában.

Tevékenységünket egyéni, kiscsoportos, csoportos és tömeges eléréssel is végeztük szóban személyesen és telefonon, írásban cikkek, vélemények, email válaszok vonatkozásában.

Az Egyesület 2006-tól átalakulásig a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete Fogyasztóvédelmi csoportjának (Civil Panel), átalakulást követően a Magyar Nemzeti Bank Civil Háló állandó tagja. Rendszeresen részt vett a csoport tevékenységében, előterjesztőként a hitelpiac értékelésében, javaslattevőként a 2010-ben elfogadott Hpt. - amelybe több javaslata is bekerült - kialakításában, az elszámolás-forintosítás szabályozásában, lebonyolításában.

Mára kialakult ismertségünk alapján rendszeresen kapunk megkereséseket a médiákból (m1, m2, Duna, MTVA, mr1 Kossuth rádió, Echo tv, stb.), meghívásokat kapunk előadások tartására (Construma, CEP EXPO, XXX. Jogász vándorgyűlés, konferenciák, stb.), netes és nyomtatott sajtó munkatársai keresnek meg aktuális témákban, és felhasználják, illetve idézik értékelésünket, véleményünke.