Nincs végtörlesztést hitelező bank

Nincs végtörlesztést hitelező bank

Már az OTP Bank sem nyújt több végtörlesztő hitelt - derül ki legfrissebb hirdetményükből. Az FHB és az OTP bankok voltak az utolsók, akik még fogadtak be végtörlesztésre vonatkozó hitelkérelmet. Még némi lehetőség ugyan maradt a hitelkiváltásra a legnagyobb magyar hitelintézetnél is, de ez már keveseknek lehet kiút.

A hirdetmény szövege:

"2012. január 17‐től a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény 200/B. §‐a szerinti, deviza hitelek rögzített árfolyamon történő végtörlesztéshez jelzálog típusú hitel kizárólag abban az esetben igényelhető, amennyiben 2012. január 17‐én az OTP Bank rendelkezésére áll a fedezetül felajánlott ingatlanról az OTP Jelzálogbank Zrt. által készített, az igénylés időpontjától számított egy évnél nem régebbi - az ügyfél kezdeményezésére készített - hitelbiztosítéki érték‐megállapítás."

A fenti szövegből kiderül, hogy csak abban az esetben fogad be ez után is végtörlesztő hitelt az OTP, ha már előzetesen benyújtásra került egy évesnél nem régebbi értékbecslés.

Ha csak a deviza és az új forinthitelek törlesztőrészlete közötti különbségeket nézzük, akkor is elgondolkoztató kinek érhette meg a váltás az OTP által kínált hitellel, amit 15 százalékos THM felett nyújtott a bank. Az új árfolyamrögzítés lehetőségét figyelembe véve szinte biztosan kijelenthető: érdemesebb inkább megtartani jelenlegi devizatartozásiunkat.
A 15,43 százalékos THM mellett kínálta végtörlesztő hitelét az OTP Bank, a jelenlegi árfolyamon ez csak azon hitelek esetében lehetett megfontolandó ajánlat, melyeknek futamideje igen rövid vagy a teljes költsége a piaci átlag felett van