Tevékenységünk

A 2005. évi alakulástól folyamatosan részt vettünk a felelős hitel kihelyezés és felvétel, a szolgáltatói tájékoztatás, az érintettek és érdeklődők tájékozottságának, a terület szabályozásának és felügyeletének javításában.

Tevékenységünket egyéni, kiscsoportos, csoportos és tömeges eléréssel is végeztük szóban személyesen és telefonon, írásban cikkek, vélemények, email válaszok vonatkozásában.

Az Egyesület 2006-tól átalakulásig a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete Fogyasztóvédelmi csoportjának (Civil Panel), átalakulást követően a Magyar Nemzeti Bank Civil Háló állandó tagja. Rendszeresen részt vesz a csoport tevékenységében, előterjesztőként a hitelpiac értékelésében, javaslattevőként - a 2010-ben elfogadott Hpt. - be több javaslata is bekerült -, a lakossági kölcsönök elszámolás-forintosítás szabályozásában, lebonyolításában.

Tevékenységünk következtében kialakult ismertségünk és elfogadottságunk alapján rendszeresen kapunk megkereséseket a médiákból (m1, m2, Duna, MTVA, mr1 Kossuth rádió, Echo tv, stb.), meghívásokat kapunk előadások tartására (Construma, CEP EXPO, XXX. Jogász vándorgyűlés, konferenciák, stb.), netes és nyomtatott sajtó munkatársai keresnek meg aktuális témákban, és felhasználják, illetve idézik értékelésünket, véleményünket.

Kiszélesedő, elmélyülő társadalmi szerep vállalásunk új céljaként a társadalom pénzügyi tudatosságának javítását, a változó gazdasági környezet és élethelzetek kezelésére alkalmas tájékozottság lehetőségének segítését határoztuk meg, amit Alapszabályunkban is rögzítettünk.